Автор: Деклан Лиъри, Следвайте Гласове в Търгуване със слабост: САЩ изтъргуваха най-известният търговец

...
Автор: Деклан Лиъри, Следвайте Гласове в Търгуване със слабост: САЩ изтъргуваха най-известният търговец
Коментари Харесай

Размяната на Бритни Гринър с Виктор Бут ще остане в историята като монумент на американския упадък

Автор: Деклан Лиъри, 
Следвайте " Гласове " в 

Търгуване със уязвимост: Съединени американски щати изтъргуваха най-известният търговец на оръжия против състезател от женската НБА
При естествени условия размяната на състезател от Женската баскетболна асоциация мъчно би пробила на локалните спортни страници, да не приказваме за заглавия в национални издания. При естествени условия също по този начин не е типично състезател от Женската баскетболна асоциация да бъде сменен против най-прочутия в света търговец на оръжие.
В четвъртък сутринта президентът Джо Байдън туитна две фотоси с Шерел Гринър, втората „ брачна половинка “ на суперзвездата на Женската баскетболна асоциация Бритни Гринър, на които тя е с него, с вицепрезидента Камала Харис и с държавния секретар Антъни Блинкен, в Овалния кабинет.

 

„ Току-що приказвах с Бритни Гринър “, написа Байдън. „ Тя е в сигурност. Тя е в самолета. Пътува за у дома. “
Гринър, за която малко на брой бяха чували преди събитията от последните месеци, беше задържана на 17 февруари в Русия, където играе за женската баскетболна лига на Женската баскетболна асоциация отвън сезона. На Международното летище Шереметиево федералните съветски гранични чиновници разкрили у Гринър изпаряващи устройства, съдържащи олио от канабис (което е нелегално в Русия). Гринър се призна за отговорна на 7 юли и беше наказана на 4 август на девет години затвор и санкция, равняваща се почти на 16 000 щатски $.
 

От февруари управляващите в Съединените щати упорстват, че Гринър е била „ непозволено арестувана “, в тясна връзка с съветската инвазия в Украйна, която стана седмица след задържането за контрабанда на Гринър. Бивш чиновник на Департамента по защитата, отговарящ за Русия, Украйна и Евразия, изрази паника, че като „ скъп пленник “ Гринър може да бъде употребена за  въздействие против наложените американски наказания.
Със сигурност Бритни Гринър е „ непозволено арестувана “, тъкмо колкото и множеството американски пандизчии са „ непозволено наказани “. Тя е нарушила закон, била е хваната, открита е за отговорна по време на правосъдно дело, и в този момент предствлява огромно стеснение за разказа на избрани заинтригувани страни. По-тежка неправда мъчно можем да си представим.
За да не ме упрекна някой в свирепост, ще кажа, че Бритни Гринър в никакъв случай не трябваше да попада в съветски затвор, като за начало. Като главно предписание мисля, че нито един американец не би трябвало да попада в съветски затвор. Като главно предписание мисля, че никой американец не би трябвало да прекарва дълго време в чужбина, забавлявайки непознати олигарси против непристойно високо възнаграждение. (Руският отбор на Гринър UMMC Екатеринбург е благосъстоятелност на минния милиардер Алексей Козицин, вписан в листата на ръководителите на държавни компании на Министерство на финансите, близки до Владимир Путин.) И в случай че някой американец избере да направи това, като съответно предписание би трябвало да се въздържа от носенето на забрнени субстанции у себе си.
А като напълно съответно предписание, в случай че един американец избере да замине в чужбина за дълго време, с цел да забавлява непознати олигарси против непристойно високо възнаграждение и избере да носи неразрешени субстанции у себе си, и бъде заловен и наказан, президентът на Съединените щати не би трябвало да разменя освобождението ѝ против някой, прочут като „ Търговецът на гибел “.

От всичко разбирам, че Бритни Гринър е доста добра баскетболистка. Може и да е най-хубавата в цялата Женска баскетболна лига. И какво от това? Бихте ли изтъргували най-хубавия поло състезател в света против, да кажем, Осама бен Ладен?
 
 

Виктор Бут беше задържан и наказан за контрабанда на противосамолетни ракети и други тежки оръжия в скрит план за убийството на американски жители. Бритни Гринър беше задържана и наказана за контрабанда на малко количество канабисово олио. Като пионки на интернационалната шахматна дъска, тези хора не са и незадълбочено равностойни.
Присъдата за закононарушението на Бритни Гринър евентуално е непропорционална, само че тази неправда не би могла да наклони везните против всички други рационални съображения.
Както обичаше да поучава тогавашният публицистичен помощник на ТАС Мика П. Вейон: „ Не нарушавайте съветските закони, не влизайте в съветски затвор. “ Или пък – направете го, след което изчакайте няколко месеца, до момента в който сенилното управление на Американската империя откупи свободата ви в подмяна на един от най-прочутите в света търговци на оръжие.
Една доста висока жена, която изкарва прехраната си хвърляйки топка през кръг, в този момент е свободна, откакто неотдавна беше наказана за закононарушение. Свободен е и един добре заплатен, с доста връзки трафикант на оръжие, с изявена податливост да доставя врагове на Америка. За благополучие, в никакъв случай няма да се тормозим за каквито и да е огромни световни спорове, в които могат да се окажат забъркани американци, изключително когато става дума за недружелюбната му татковина. И за благополучие, от десетилетия войната не се движи към форма, в която огромните продажби на оръжия на извънправителствени сили ще бъдат значителен или даже определящ фактор.
Да оставим за миг настрани моралните измерения на тази небалансирана замяна. Да се опитаме да проумеем властовата динамичност, която тя допуска. Колко слаба би трябвало да е станала позицията на Съединените щати, че да не можем да изработим прилична договорка с изпаднала в рецесия междинна мощ, чиято стопанска система е по-малка от тази на Калифорния и чиято военна мощност се затруднява против три пъти по-малка прилежаща страна? Наистина ли оставихме женският тим на Финикс Мъркюри да води договарянията?
Администрацията на Байдън, следвайки откритата американска политика, докара тази страна до най-лошата допустима позиция: позиционирана като имперска мощ в смъртоносни спорове зад граница, само че по едно и също време с това неспособна да упражни каквато и да е геополитическа власт. Ние имаме всички отговорности на империята, само че нито едно от нейните преимущества.
Русия атакува Украйна през февруари 2024 година. Съединените щати праволинейно увеличаваха индиректното си присъединяване в този спор – в това число изпращайки десетки милиарди долари на американските данъкоплатци на Украйна (където огромна част от тях изчезнаха в прословутите корупционни канали на тази страна) – и удължиха една война, която другояче щеше да е завършила още напролет, само че администрацията не направи безусловно даже и опит да подкрепи дипломатическо разрешаване.
Едва през юли Държавният секретар Блинкен направи първия си диалог след нашествието със своя съветски сътрудник – не с цел да подкрепи мирния развой, а с цел да договаря за скорошното освобождение на Бритни Гринър. Пол Уелан, някогашен американски пехотинец, наказан в Русия през 2018 година по неоснователни обвинявания в шпионаж, беше включен съвсем по случайност, единствено с цел да бъде изключен по-късно от договорката, откакто руснаците възприеха корав метод в договарянията.
В бележките си от вторник сутринта президентът Байдън съобщи, че „ не е имало избор кой американец да се прибере у дома “, а по-скоро дали въобще някой американец да се прибере у дома. Това частично е правилно.
Вярно е, че американският режим не е направил непосредствения избор да изостави Пол Уелан. Но те избраха слабостта, още веднъж и още веднъж. Те действаха в услуга на нарушените цели още надалеч преди да повдигнат плаката си с Бритни Гринър като лице на пушенето на марихуана. Русия задържа Пол Уелан, тъй като можеше. Бритни Гринър ще остане в историята като паметник на американския крах. Нейната сага евентуално бележи момента, когато неуспех, след неуспех, след неуспех доведоха до нещо необратимо.
Забравете всичко останало. Това е повода, заради която Виктор Бут е свободен, а Пол Уелан не е.
През 2013 година Гринър е оповестена за обещаваща в изданието „ Taboo Issue ” на Спортс Илюстрейтид. Очеркът стартира със страховит виц по какъв начин състезателката си поставя слънчеви очила и качулка, надявайки се да избегне тълпите обожаващи я почитатели. Журналистът с изненада открива, че „ дегизировката прави работа “, защото „ никой не крещи името ѝ и не доближава. “ (Номерът е отъждествен на опит да се скрие жираф измежду поляна “, което е задоволително елементарно, когато никой не търси жирафа.)
Още комедийни обстоятелства са разпръснати из публикацията, като да вземем за пример този по какъв начин Гринър през първата си година в колежа Бейлър попитала къде е ЛГБТ центъра, в случай че това баптистко учебно заведение до 2021 година е добре известно с придържането си към обичайно християнското обучение за сексуалността. Изглежда Бритни Гринър, поради чието улеснение Лидерът на Свободния свят заплаши сигурността на огромна част от човечеството, не е проучила авансово университета, който е избрала да посещава. Малко като да носиш опиати в непозната страна, без преди този момент да провериш нейните закони по отношение на опиатите.
 
Източник: 
 
 
 
12 Дек 2022501110 Дек 2022363707 Дек 20221158605 Дек 2022672805 Дек 2022381704 Дек 20223387КоментариНапиши коментарИмеEmailКоментарИзпрати ЧетениКоментирани04 Дек 2022221409 Дек 202257508 Дек 202281524 Sep 20223387
Ние и нашите сътрудници използваме технологии като за персонализиране на наличието и рекламите, които виждате, както и с цел да проучваме трафика на уеб страницата. Изберете “Приемам ”, с цел да приемете потреблението на тези технологии. За повече информация, апелирам запознайте се с обновените и на Гласове.ком ЕООД
Източник: glasove.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР